Italiano

Podkategorije

Ponudniki

1001 VINO, VINOTEKA

Kontaktna oseba: Vesna Lacić

pon.–sob.: 10.00–13:00 in 17.00–21.00, ned.: 10.00–13.00

Regionalna vinoteka, prodajalna vin iz Primorske regije in ostalih lokalnih izdelkov iz slovenske Istre: oljčno olje, vložene oljke, oljčni in zelenjavni namazi, izdelki iz tartufov, sol iz Piranskih solin, začimbe, med, marmelade ipd.

Za skupine in posameznike organiziramo vodene degustacije vin, olj in ostalih izdelkov, ki so na voljo v vinoteki.

Prikaži opis ponudnika

Belvedere hoteli

Oljčno olje BELVEDERE

Naše oljkarsko znanje počasi, a vztrajno raste. Tako kot naše oljke, ki smo jih zasadili leta 1992. 1300 dreves, posajenih na 5 ha zemlje, obiramo sami, strogo ročno in stiskamo še isti dan obiranja.

Prikaži opis ponudnika

DRUŽINSKA KMETIJA OLEA

Kontaktna oseba: Martina Veršnik

Na ekološki družinski kmetiji Olea je na voljo: ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre z zaščiteno označbo porekla (Izolan in Izolanka), ekstra deviško oljčno olje različnih sort (istrska belica, leccino, buga, leccio del corno in maurino), oljčno olje z zelišči in citrusi (rožmarinka, bazilika, lovor, česen, mediteran, lilos in agrumi), oljke v oljčnem olju, oljčni namaz, čaj iz oljčnih listov, sveže in suhe fige, figova marmelada, ekološke češnje. Našo kmetijo in izdelke lahko spoznate na vodenih ogledih po nasadih in z degustacijo. O zeliščih in njihovi uporabi pa se lahko poučite na zeliščarskih delavnicah. O kakovosti naših proizvodov pričajo številne nagrade in visoke uvrstitve na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih. Najbolj pa nas osrečijo zadovoljni kupci, ki prepoznajo naš trud in zapriseženost kakovosti.

Prikaži opis ponudnika

EKOLOŠKA KMETIJA RONKALDO

Kontaktna oseba: Miran Adamič

Oljčniki Ronkaldo se raztezajo na naravnem amfiteatru, imenovanem Ronkaldo, na JV zaselka Baredi. Na 2,3 ha površin imamo zasajenih 650 oljčnih dreves (polovica je istrske belice, ostalo so leccino, maurino, itrana, buga, pendolino in namizni sorti, štorta in mata).
Ponudili vam bomo ekstra deviško oljčno olje z zaščiteno označbo porekla slovenske Istre – ekološka pridelava.

Prikaži opis ponudnika

FINA ISOLANA

Kontaktna oseba: Mitja Kolman

365 dni/leto, non stop (tudi nedelje in prazniki)

Mešanice Piranske soli z divjimi zelišči, ročno nabranimi vzdolž Jadrana. Zeliščni čaji iz divjih zelišč, ročno nabranih vzdolž Jadrana. Naša posebnost je dodatek smilja k solnim mešanicam in oljčnih listov k čajnim mešanicam.

Prikaži opis ponudnika

KANTINA IVANČIČ

Kontaktna oseba: Mirjan Ivančič

Na Šaredu, nedaleč stran od Izole, se nahaja družinska vinska klet Kantina Ivančič. V kleti, urejeni v istrskem slogu, je čutiti spoštovanje do tradicije in sodoben pristop. Že peta generacija iz istrske zemlje črpa moč in ljubezen do vinske trte in oljk. Izkušnje, ki se prenašajo iz roda v rod, se odražajo v elegantnih polnih vinih. Na 9 ha trajnih nasadov imamo posajenih 33000 trt in 290 oljk. Sortam refošk, malvazija in rumeni muškat so se v zadnjih letih pridružile še sorte merlot, cabernet sauvignon in syrah.
»Naj vino govori o nas« je rek, ki spremlja družinsko zgodbo že od leta 1896.

Prikaži opis ponudnika

KMETIJA DŽOGOVIĆ

Kontaktna oseba: Sabro Džogović

Ponujamo pester nabor kmetijskih pridelkov.

Prikaži opis ponudnika

Korenika & Moškon

Kontaktni osebi: Tina Kotrle in Katja Magdič

Vinska klet K&M se nahaj v Kortah. Na legah kortinskih bregov med oljčnimi gaji v zrcalu Sečoveljskih solin ležijo vinogradi, ki so osnova za odlična rdeča in bela vina. V vinski kleti se kombinacija tradicije, izkušenj, znanja in mladostnega zanosa spreminja v posebne vinske zgodbe – zgodbe čudovitih vonjev in polnih okusov.
Poleg ekološko-biodinamičnih vin vam lahko ponudimo tudi sokove, oljčna olja, kis in različne destilate. Polek vsega naštetega lahko za zaključene družbe priredimo degustacije vin z spremljavo suhomesnatih narezkov lastne prozvodnje.

Prikaži opis ponudnika

MARINBLU

Kontaktna oseba: Mag. Rosana Šuštar, univ. dipl. ekon.

MARINBLU, d. o. o., je mednarodna gospodarska družba, ki se ukvarja s prodajo rib in drugih ribjih izdelkov. Prodajni asortiment družbe obsega več kot 1.000 vrst svežih, zamrznjenih, dimljenih in sušenih morskih ter sladkovodnih rib, školjk, rakov, lignjev, hobotnic, sip, alg in drugih delikatesnih artiklov. Marinblu prodaja HoReCa kupcem, trgovskim verigam, večjim in manjšim trgovcem itd. v Sloveniji, na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Avstriji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori itd. razpolaga s certifikatoma HACCP in IFS za skladiščenje ohlajenih in zamrznjenih izdelkov ter proizvodnjo, predelavo in pakiranje rib in drugih ribjih izdelkov. Družba nudi strankam storitve čiščenja, filetiranja in pakiranja rib ter drugih ribjih izdelkov, tako gojenih kot ulovljenih, storitve čiščenja in pakiranja lignjev različnih vrst in izvora, pakiranje rib, školjk, rakov, lignjev, hobotnic, sip v modificirani atmosferi (MAP) itd.

Prikaži opis ponudnika

MITJA PETRIČ

Kontaktna oseba: Sonya Petrič

Smo podjetje, ustanovljeno leta 2004, specializirano za proizvodnjo in prodajo svežih školjk. Logistično pot smo optimizirali do te mere, da se pot iz morja do stranke meri v nekaj urah. Skrb za varnost in kakovost proizvodov je podprta tudi s certifikatoma IFS in BIO. Školjčišča so na območju Debelega rtiča, Strunjana in Sečovelj. Sedež podjetja je v Izoli. Za naročnike zagotavljamo dnevno sveže školjke: klapavice (pedoči), ostrige, ladinke (dondole). Občasno dobavljamo tudi vongole od preverjenih partnerjev iz Italije.

Prikaži opis ponudnika

OLJARNA PAHOVIĆ

Kontaktna oseba: Pahović Marino

Oljarna Pahovič se ukvarja s predelavo domačega hladno stiskanega ekstra deviškega oljčnega olja. Oljčno olje je v prodaji po ugodnih cenah na sami kmetiji Pahovič, ustekleničen po 1 l ali v embalaži po 3, 5 ali 10 l.

Prikaži opis ponudnika

Oljčno olje Moljk

Kontaktna oseba: Dušan Moljk

Z oljkarstvom in pridelavo oljčnega olja se ukvarjamo vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko smo zasadili prve sadike na Šaredu. Sortni izbor temelji na istrski belici, ki je zastopana s približno 60 %, in leccinu s približno 30 %. Obenem pa smo v manjšem obsegu zasadili še cel niz sort: pendolino, ascolana, maurino, grignan in itrana.

Prikaži opis ponudnika

OLJKARSTVO EGIDIO KRAJCAR

Kontaktna oseba: Egidio Krajcar

Oljkarstvo, proizvodnja in prodaja hladno stiskanega in nefiltriranega ekstra deviškega oljčnega olja.

Prikaži opis ponudnika

OLJKARSTVO MARANCIN

Kontaktna oseba: Marko Marancin

Oljkarstvo Marancin prideluje 650 oljk na 2,5 ha zemljišč. Med sortami oljk prevladuje istrska belica.
Proizvajamo ekološko ekstra deviško oljčno olje. Naše olje ima zaščiteno geografsko poreklo. Leta 2019 je bilo na natečaju izbrano za županovo olje.

Prikaži opis ponudnika

POSESTVO TOLJA

Kontaktna oseba: Tolja Hrvatin

Na posestvu Tolja, ki leži v lokalnem okolju nad Izolo, pridelujemo češnje, fige, jabolka, marelice, hruške, našije, lešnike, granatna jabolka, kakije, kutine, navadne nešplje, žižule in oljke. Ko je sadje optimalno zrelo, ga poberemo in pripravimo za prodajo. Da bi lahko stranka okusila sveže nabrano sadje, zbiramo prednaročila ter tako zagotovimo čim višjo kakovost dobrot narave. Prodajamo tudi oljčno olje.

Prikaži opis ponudnika

RIBARNICA JERMAN

Kontaktna oseba: Blaž Jerman

pon.–sob.: 8.00–12.00 (Ribarnica Izola); pon.–sob.: 7.00–13.00 (Ribarnica Koper)

Ribarnica Jerman – z vami že 33 let! Obiščite naši ribarnici v Izoli in Kopru ali pa naročite dostavo svežih jadranskih rib na dom.

Prikaži opis ponudnika

RIBARNICA KAPITAN MARKO

Kontaktna oseba: Marko Antolović

pon.–sob: 8.00–14.00

V ribarnici Kapitan Marko vedno dobite sveže jadranske ribe.

Prikaži opis ponudnika

RIBARNICA LEVANTE

Kontaktna oseba: Tina Steffè Božnik

pon.: 8.00–13.00, tor.–sob.: 8.00–14.00, ned.: 8.00–13.00

V ribarnici z najlepšim razgledom v Sloveniji ponujamo dnevno sveže ribe lokalnih ribičev ter pester izbor dobrot iz Jadranskega morja. Na naših policah najdete tudi soli, vina, oljčna olja in ostale dobrote lokalnih pridelovalcev. Ribarnica Levante je družinsko podjetje, ki ga poganja strast do izjemne hrane. Družina Steffè je edina stara koprska družina z ribiško tradicijo: že nono Vittorio Steffè (Ciacio) je bil ribič od leta 1925, njegova žena, nona Giuseppina Steffè (Pina) pa je ribe prodajala na koprski tržnici.
Stoletna ribiška in kulinarična odličnost sta temelj, na katerem gradimo in se razvijamo.

Prikaži opis ponudnika

RIBIŠTVO DANIJEL HRVAT

Kontaktna oseba: Danijel Hrvat

Koprska ulica 36Prikaži pot
Veliki trg 1Prikaži pot Ribiški pomol Izola
7.00–21.00

Ukvarjamo se z ribolovom in prodajo različnih vrst rib (vsakodnevno sveže ulovljene ribe).
Stranke najraje pokličejo in rezervirajo ribo ter ob klicu izvejo, kaj je trenutno na voljo (vsak dan različen ulov). Prodajamo tako podjetjem kot posameznikom.

Prikaži opis ponudnika

Ricorvo – oljčno olje

Kontaktna oseba: Ivan Zadel

Na oljkarstvu Ricorvo obdelujemo 300 oljk na 1,5 ha zemljišč. Oljke se nahajajo na nadmorski višini 60 m, 2 km iz centra Izole ob potoku Ricorvo. Med sortami oljk prevladuje istrska belica (60 %), ostale sorte so leccino, maurino in pendolino. Posajeno imamo tudi štorto, mato in ascolano, ki jih vlagamo.

Poleg ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre vam lahko ponudimo tudi vložene oljke iz ekološke pridelave.

Prikaži opis ponudnika

SLAVEC S KOCINE

Kontaktna oseba: Valter Slavec

Na kmetiji Slavec se ukvarjamo z vinarstvom in oljkarstvom, nahajamo se v zaselku Kocina na Šaredu nad Izolo. Naša blagovna znamka je Slavec s Kocine. Trte obiramo ročno in pridelujemo pet vrst vina: refošk, maločrn, malvazijo, rumeni muškat in cipro. Še posebej izpostavljamo vino cipro, obnovljeno avtohtono istrsko sorto, ki daje sladko rdeče vino z vonjem po vrtnicah. Preostalo ponudno najdete tudi pod poglavjem: Lokalni proizvodi km 0.

Prikaži opis ponudnika

STERAS WINES

Kontaktna oseba: Tilen Praprotnik

V 70. letih prejšnjega stoletja sta se Bojan in Marlena Praprotnik odločila posvetiti svoje življenje vinski trti in dobremu vinu. Rezultati njunega dela in pravilnih odločitev so danes vina pod znamko Steras Wines (Vina Steras). 13 ha vinogradov objema šaredski greben na nadmorski višini od 260 do 150 m. Zasajene imamo pretežno starodavne istrske in nekatere svetovljanske sorte: refošk, malvazija, beli muškat, cabernet sauvignon in sivi pinot.

 

Prikaži opis ponudnika

TOMAŽ PETVAR – RIBIČ

Kontaktna oseba: Tomaž Petvar

Ulica Bogomira Magajne 10Prikaži pot
Veliki trg 1Prikaži pot Ribiški pomol Izola
vsak dan

Nudim vam pester izbor svežih sezonskih rib iz domačega morja.

Prikaži opis ponudnika

TORKLA

Kontaktna oseba: Beno Bajda

VINA BOŽIČ 1902

Kontaktni osebi: Kristjan in Helena Božič

zimski: 9.00–15.00, poletni: 8.00–14.00

V naši trgovinici Vina Božič vam nudimo pestro izbiro domačih dobrot iz slovenske Istre: naravna, kvalitetna domača odprta vina (malvazija, refošk ), izbrana vina (malvazija, refošk, sivi pinot, cabernet sauvignon, sladki muškat), ekstra deviško oljčno olje, oljčna olja z raznimi dodatki (limono, pomarančo, tartufi …), oljke, vložene na različne načine (v slanici, oljčnem olju, sladke …), namaze iz oliv, pekočih feferonov, šalšo (paradižnikova mezga), posušene paradižnike v oljčnem olju, kis, bučno olje, sončnično olje, razne moke, domačo čokolado (z oljkami, likerji …), žganice, oljčni liker, refoškov liker, sire ekološke pridelave, domačo sezonsko zelenjavo, darila za vse priložnosti.

Prikaži opis ponudnika

VINA BOŽIČ 1902

Kontaktni osebi: Kristjan in Helena Božič

zimski: 9.00–15.00, poletni: 8.00–14.00

V naši trgovinici Vina Božič vam nudimo naravna kvalitetna domača odprta vina (malvazija, refošk) ter izbrana vina (malvazija, refošk, sivi pinot, cabernet sauvignon, sladki muškat). Ob predhodni najavi vam nudimo degustacije tudi v vinogradu oziroma oljčniku, tudi ob sončnem zahodu. Preostalo ponudbo najdete tudi pod poglavjem: Lokalni proizvodi km 0.

Prikaži opis ponudnika

VINA MARKOVIČ

Kontaktna oseba: Tina Markovič

Kmetijo Markovič zlahka prepoznamo ob pogledu proti izolski bolnišnici, kjer se nam pogled ustavi na dolgih vinogradniških vrstah. Trte, ki si ogledujejo Izolo zviška, dajejo vinu prav poseben okus in čar te lege. Na štirih ha zemlje se razprostira kar 20.000 trt. Malvazija in refošk Markovič sta že dolgo znani odlični vini slovenske Istre. Malvazija 2019 je prejela zlato nagrado sveže malvazije v Portorožu ter prejela naziv šampion. Za tiste, ki želijo nekaj novega, postrežemo z rajskim opojem, ki bo s posebnim okusom razvajal vaše brbončice.
Po predhodnem naročilu vam pripravimo tipično istrsko kulinarično razvajanje za najmanj 10 do največ 50 oseb (zaključene skupine). Kmetija se ponaša tudi z lastno proizvodnjo domačih mesnin.

Prikaži opis ponudnika

VINA ŠTULE ISOLA D'ISTRIA

Kontaktna oseba: Robi Štule

Odprta in ustekleničena vina, oljčno olje, sezonsko sadje in zelenjava.

Prikaži opis ponudnika

VINA ZARO

Kontaktna oseba: Matej Zaro

Družina Zaro je v zapisih omejena že leta 1348. Naš grb, ki je upodobljen tudi v današnjem znaku Zaro, izraža globoko pripadnost domačemu kraju ter ljubezen do zemlje in vinske trte. S spoštovanjem naravnih danosti izolskega vinorodnega okoliša oživljamo tradicijo vinogradništva in izvirnih postopkov vinarstva slovenske Istre.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET FRANKO MARKOVIČ

Kontaktna oseba: Franko Markovič

Vinska klet Markovič ustvarja vrhunska in kakovostna vina iz generacije v generacijo po tradicionalni recepturi z uporabo modernih tehnologij. Med sortami, ki jih pridelujemo, prevladuje avtohtona sorta slovenske Istre – refošk. Poleg refoška pridelujemo še malvazijo, cabernet sauvignon in rosé.
Degustacija in prodaja vin je mogoča po dogovoru. Vina pridelujeta Franko in Evgen Markovič.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET GREGORIČ

Kontaktna oseba: Aleš Gregorič

Vinska klet Gregorič ima več kot polstoletno tradicijo vinogradništva in vinarstva. Kmetija leži v dolini Pivol leži le kilometer stran od Izole. Naši vinogradi so nasajeni na najrodovitnejši kmetijski prsti. Kmetija se razprostira na površini 37.000 m2, kjer so zasajene trte in oljke. Grozdje pridelujemo na tradicionalen način, kar zagotavlja kakovostno vino. V novi vinski kleti omogočamo degustacije in nakup refoška, malvazije in oljčnega olja.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET ROBI & DORJANO KORENIKA

Kontaktna oseba: Roberto Korenika

V Vinih Korenika se s kmetijstvom in vinogradništvom ukvarjamo že več kot 100 let. Leta 1993 sva brata Robi in Dorjano zgradila novo klet in nadgradila znanje svojih prednikov. Na približno 12 ha vinogradov imamo 40.000 trt in pridelujemo predvsem sveža vina. Največji delež predstavljata avtohtoni sorti slovenske Istre: refošk in malvazija. Sva ena redkih, ki imava posajen chardonnay, ki je tretji po deležu trt. Pridelujeva tudi cabernet souvignon, rumeni muškat, merlot, sivi in modri pinot. Vključena sva v program integrirane predelave grozdja.

Prikaži opis ponudnika

ZDENKO HRVATIN

Kontaktna oseba: Zdenko Hrvatin

Kmetija leži na hribu nad dolino Drnice. Ima 4,2 ha oljčnikov, kjer pridelujemo belico, leccino, maurino, bugo, pa tudi mešano olje belice z ostalimi sortami. Olje, pridelano na kmetiji, je izrazitega vonja in okusa ter ima intenzivno zeleno barvo. Ponujamo tudi vino, in sicer refošk in malvazijo.

Prikaži opis ponudnika

Zemlja & Morje, ZADRUGA EKOLOŠKIH PROIZVAJALCEV ISTRE

Kontaktna oseba: Dane Podmenik

Istrski ekološki kmetje smo ustanovili svojo zadrugo in socialno podjetje. V našo skupnost je trenutno vključenih že več kot 50 ekoloških kmetij iz cele Slovenije. Naše poslovanje temelji na pravičnem plačilu za kmete, zagotavljanju zdrave domače ekološke hrane za potrošnike in varovanju okolja. Domači ekološki pridelki in izdelki: zelenjava, sadje, vino, oljčno olje, klapavice, poljščine, moke, kaše, kosmiči, kruh, sir, čaji, zelišča, sokovi, suho sadje … Zabojčke vsak teden (torek in sreda) dostavljamo na domove po Obali. Sodelujemo tudi z javnimi zavodi (vrtci, šole, domovi za upokojence …), ki jim dostavljamo svoje pridelke.

Prikaži opis ponudnika

Preglej ponudnike na zemljevidu