Italiano

Podkategorije

Ponudniki

Belvedere hoteli

Oljčno olje BELVEDERE

Naše oljkarsko znanje počasi, a vztrajno raste. Tako kot naše oljke, ki smo jih zasadili leta 1992. 1300 dreves, posajenih na 5 ha zemlje, obiramo sami, strogo ročno in stiskamo še isti dan obiranja.

Prikaži opis ponudnika

EKOLOŠKA KMETIJA RONKALDO

Kontaktna oseba: Miran Adamič

Oljčniki Ronkaldo se raztezajo na naravnem amfiteatru, imenovanem Ronkaldo, na JV zaselka Baredi. Na 2,3 ha površin imamo zasajenih 650 oljčnih dreves (polovica je istrske belice, ostalo so leccino, maurino, itrana, buga, pendolino in namizni sorti, štorta in mata).
Ponudili vam bomo ekstra deviško oljčno olje z zaščiteno označbo porekla slovenske Istre – ekološka pridelava.

Prikaži opis ponudnika

OLJARNA PAHOVIĆ

Kontaktna oseba: Pahović Marino

Oljarna Pahovič se ukvarja s predelavo domačega hladno stiskanega ekstra deviškega oljčnega olja. Oljčno olje je v prodaji po ugodnih cenah na sami kmetiji Pahovič, ustekleničen po 1 l ali v embalaži po 3, 5 ali 10 l.

Prikaži opis ponudnika

Oljčno olje Moljk

Kontaktna oseba: Dušan Moljk

Z oljkarstvom in pridelavo oljčnega olja se ukvarjamo vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko smo zasadili prve sadike na Šaredu. Sortni izbor temelji na istrski belici, ki je zastopana s približno 60 %, in leccinu s približno 30 %. Obenem pa smo v manjšem obsegu zasadili še cel niz sort: pendolino, ascolana, maurino, grignan in itrana.

Prikaži opis ponudnika

OLJKARSTVO EGIDIO KRAJCAR

Kontaktna oseba: Egidio Krajcar

Oljkarstvo, proizvodnja in prodaja hladno stiskanega in nefiltriranega ekstra deviškega oljčnega olja.

Prikaži opis ponudnika

OLJKARSTVO MARANCIN

Kontaktna oseba: Marko Marancin

Oljkarstvo Marancin prideluje 650 oljk na 2,5 ha zemljišč. Med sortami oljk prevladuje istrska belica.
Proizvajamo ekološko ekstra deviško oljčno olje. Naše olje ima zaščiteno geografsko poreklo. Leta 2019 je bilo na natečaju izbrano za županovo olje.

Prikaži opis ponudnika

Ricorvo – oljčno olje

Kontaktna oseba: Ivan Zadel

Na oljkarstvu Ricorvo obdelujemo 300 oljk na 1,5 ha zemljišč. Oljke se nahajajo na nadmorski višini 60 m, 2 km iz centra Izole ob potoku Ricorvo. Med sortami oljk prevladuje istrska belica (60 %), ostale sorte so leccino, maurino in pendolino. Posajeno imamo tudi štorto, mato in ascolano, ki jih vlagamo.

Poleg ekstra deviškega oljčnega olja slovenske Istre vam lahko ponudimo tudi vložene oljke iz ekološke pridelave.

Prikaži opis ponudnika

TORKLA

Kontaktna oseba: Beno Bajda

ZDENKO HRVATIN

Kontaktna oseba: Zdenko Hrvatin

Kmetija leži na hribu nad dolino Drnice. Ima 4,2 ha oljčnikov, kjer pridelujemo belico, leccino, maurino, bugo, pa tudi mešano olje belice z ostalimi sortami. Olje, pridelano na kmetiji, je izrazitega vonja in okusa ter ima intenzivno zeleno barvo. Ponujamo tudi vino, in sicer refošk in malvazijo.

Prikaži opis ponudnika

Preglej ponudnike na zemljevidu