Italiano

Podkategorije

Ponudniki

1001 VINO, VINOTEKA

Kontaktna oseba: Vesna Lacić

pon.–sob.: 10.00–13:00 in 17.00–21.00, ned.: 10.00–13.00

Regionalna vinoteka, prodajalna vin iz Primorske regije in ostalih lokalnih izdelkov iz slovenske Istre: oljčno olje, vložene oljke, oljčni in zelenjavni namazi, izdelki iz tartufov, sol iz Piranskih solin, začimbe, med, marmelade ipd.

Za skupine in posameznike organiziramo vodene degustacije vin, olj in ostalih izdelkov, ki so na voljo v vinoteki.

Prikaži opis ponudnika

KANTINA IVANČIČ

Kontaktna oseba: Mirjan Ivančič

Na Šaredu, nedaleč stran od Izole, se nahaja družinska vinska klet Kantina Ivančič. V kleti, urejeni v istrskem slogu, je čutiti spoštovanje do tradicije in sodoben pristop. Že peta generacija iz istrske zemlje črpa moč in ljubezen do vinske trte in oljk. Izkušnje, ki se prenašajo iz roda v rod, se odražajo v elegantnih polnih vinih. Na 9 ha trajnih nasadov imamo posajenih 33000 trt in 290 oljk. Sortam refošk, malvazija in rumeni muškat so se v zadnjih letih pridružile še sorte merlot, cabernet sauvignon in syrah.
»Naj vino govori o nas« je rek, ki spremlja družinsko zgodbo že od leta 1896.

Prikaži opis ponudnika

Korenika & Moškon

Kontaktni osebi: Tina Kotrle in Katja Magdič

Vinska klet K&M se nahaj v Kortah. Na legah kortinskih bregov med oljčnimi gaji v zrcalu Sečoveljskih solin ležijo vinogradi, ki so osnova za odlična rdeča in bela vina. V vinski kleti se kombinacija tradicije, izkušenj, znanja in mladostnega zanosa spreminja v posebne vinske zgodbe – zgodbe čudovitih vonjev in polnih okusov.
Poleg ekološko-biodinamičnih vin vam lahko ponudimo tudi sokove, oljčna olja, kis in različne destilate. Polek vsega naštetega lahko za zaključene družbe priredimo degustacije vin z spremljavo suhomesnatih narezkov lastne prozvodnje.

Prikaži opis ponudnika

SLAVEC S KOCINE

Kontaktna oseba: Valter Slavec

Na kmetiji Slavec se ukvarjamo z vinarstvom in oljkarstvom, nahajamo se v zaselku Kocina na Šaredu nad Izolo. Naša blagovna znamka je Slavec s Kocine. Trte obiramo ročno in pridelujemo pet vrst vina: refošk, maločrn, malvazijo, rumeni muškat in cipro. Še posebej izpostavljamo vino cipro, obnovljeno avtohtono istrsko sorto, ki daje sladko rdeče vino z vonjem po vrtnicah. Preostalo ponudno najdete tudi pod poglavjem: Lokalni proizvodi km 0.

Prikaži opis ponudnika

STERAS WINES

Kontaktna oseba: Tilen Praprotnik

V 70. letih prejšnjega stoletja sta se Bojan in Marlena Praprotnik odločila posvetiti svoje življenje vinski trti in dobremu vinu. Rezultati njunega dela in pravilnih odločitev so danes vina pod znamko Steras Wines (Vina Steras). 13 ha vinogradov objema šaredski greben na nadmorski višini od 260 do 150 m. Zasajene imamo pretežno starodavne istrske in nekatere svetovljanske sorte: refošk, malvazija, beli muškat, cabernet sauvignon in sivi pinot.

 

Prikaži opis ponudnika

VINA BOŽIČ 1902

Kontaktni osebi: Kristjan in Helena Božič

zimski: 9.00–15.00, poletni: 8.00–14.00

V naši trgovinici Vina Božič vam nudimo naravna kvalitetna domača odprta vina (malvazija, refošk) ter izbrana vina (malvazija, refošk, sivi pinot, cabernet sauvignon, sladki muškat). Ob predhodni najavi vam nudimo degustacije tudi v vinogradu oziroma oljčniku, tudi ob sončnem zahodu. Preostalo ponudbo najdete tudi pod poglavjem: Lokalni proizvodi km 0.

Prikaži opis ponudnika

VINA MARKOVIČ

Kontaktna oseba: Tina Markovič

Kmetijo Markovič zlahka prepoznamo ob pogledu proti izolski bolnišnici, kjer se nam pogled ustavi na dolgih vinogradniških vrstah. Trte, ki si ogledujejo Izolo zviška, dajejo vinu prav poseben okus in čar te lege. Na štirih ha zemlje se razprostira kar 20.000 trt. Malvazija in refošk Markovič sta že dolgo znani odlični vini slovenske Istre. Malvazija 2019 je prejela zlato nagrado sveže malvazije v Portorožu ter prejela naziv šampion. Za tiste, ki želijo nekaj novega, postrežemo z rajskim opojem, ki bo s posebnim okusom razvajal vaše brbončice.
Po predhodnem naročilu vam pripravimo tipično istrsko kulinarično razvajanje za najmanj 10 do največ 50 oseb (zaključene skupine). Kmetija se ponaša tudi z lastno proizvodnjo domačih mesnin.

Prikaži opis ponudnika

VINA ŠTULE ISOLA D'ISTRIA

Kontaktna oseba: Robi Štule

Odprta in ustekleničena vina, oljčno olje, sezonsko sadje in zelenjava.

Prikaži opis ponudnika

VINA ZARO

Kontaktna oseba: Matej Zaro

Družina Zaro je v zapisih omejena že leta 1348. Naš grb, ki je upodobljen tudi v današnjem znaku Zaro, izraža globoko pripadnost domačemu kraju ter ljubezen do zemlje in vinske trte. S spoštovanjem naravnih danosti izolskega vinorodnega okoliša oživljamo tradicijo vinogradništva in izvirnih postopkov vinarstva slovenske Istre.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET FRANKO MARKOVIČ

Kontaktna oseba: Franko Markovič

Vinska klet Markovič ustvarja vrhunska in kakovostna vina iz generacije v generacijo po tradicionalni recepturi z uporabo modernih tehnologij. Med sortami, ki jih pridelujemo, prevladuje avtohtona sorta slovenske Istre – refošk. Poleg refoška pridelujemo še malvazijo, cabernet sauvignon in rosé.
Degustacija in prodaja vin je mogoča po dogovoru. Vina pridelujeta Franko in Evgen Markovič.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET GREGORIČ

Kontaktna oseba: Aleš Gregorič

Vinska klet Gregorič ima več kot polstoletno tradicijo vinogradništva in vinarstva. Kmetija leži v dolini Pivol leži le kilometer stran od Izole. Naši vinogradi so nasajeni na najrodovitnejši kmetijski prsti. Kmetija se razprostira na površini 37.000 m2, kjer so zasajene trte in oljke. Grozdje pridelujemo na tradicionalen način, kar zagotavlja kakovostno vino. V novi vinski kleti omogočamo degustacije in nakup refoška, malvazije in oljčnega olja.

Prikaži opis ponudnika

VINSKA KLET ROBI & DORJANO KORENIKA

Kontaktna oseba: Roberto Korenika

V Vinih Korenika se s kmetijstvom in vinogradništvom ukvarjamo že več kot 100 let. Leta 1993 sva brata Robi in Dorjano zgradila novo klet in nadgradila znanje svojih prednikov. Na približno 12 ha vinogradov imamo 40.000 trt in pridelujemo predvsem sveža vina. Največji delež predstavljata avtohtoni sorti slovenske Istre: refošk in malvazija. Sva ena redkih, ki imava posajen chardonnay, ki je tretji po deležu trt. Pridelujeva tudi cabernet souvignon, rumeni muškat, merlot, sivi in modri pinot. Vključena sva v program integrirane predelave grozdja.

Prikaži opis ponudnika

Preglej ponudnike na zemljevidu